Az kiabál, aki fél

Furcsa érzés arra ébredni, hogy valaki kitalálja, hogy én vagyok felelős a saját szennyeséért. Ebben a posztban röviden, a tényekre szorítkozva reagálnék Molnár Zsolt állításaira, akit természetesen fel fogok jelenteni rágalmazás és - adott esetben - hamis vád miatt.

Gyakran ismételt kérdésekre válaszolok, mivel reggel óta ezeket teszi fel nekem lényegében a teljes országos sajtó:

1.) Én állok az Angyal ügyvédje blog mögött?

Nem. A bloggal olvasóként találkoztam.

2.) Tartom a kapcsolatot Molnár Zsolttal?

Nem, nem tartom. Néha csetelünk, mert - eddig - a legnormálisabb szocinak tartottam. Ez nagy szó, mert megszakításokkal 10+ éven át dolgoztam a szoci elit legtetejének. Az elmúlt hónapokban gratuláltam neki az ellenzéki sikerekhez, ugyanakkor bölcsességet és alázatot kívántam neki a hirtelen jött hatalomhoz. Világossá tettem számára is, hogy én már meggyőződésből a másik oldalt támogatom jópár éve, de erre jelen blogomat és egyéb nyilatkozataimat olvasva nyilván magától is rájött már.

3.) Miért engem használ most Molnár Zsolt, hogy kimeneküljön az Angyal ügyvédje-féle sztoriból?

Véleményem szerint - hangsúlyozom - VÉLEMÉNYEM szerint Molnár magára ismert az Angyal ügyvédje blogban leírtak alapján. Logikus politikai döntés volt, hogy támadó attitűddel védekezzen a történet kapcsán. Én pedig kapóra jöttem, mert több alkalommal - jogosan, tényekkel alátámasztva - támadtam a politikai családját, sőt, 3 alkalommal visszautasítottam az állásajánlatait, amelyeket Wirth Zoltán útján küldött. Erről két esetnek írásos bizonyítékát is őrzöm, és ha az ügy nem pusztán lufi, természetesen Molnár emberének ajánlatait átadom a hatóságoknak. Ők majd eldöntik, hogy zsarolhatok-e úgy valakit, hogy írásban utasítom vissza, amikor pénzt és munkát ajánl nekem, mert kényelmetlenek a politikai családja számára a cikkeim... Ha azt próbálja zsarolásnak beállítani, hogy a második megkeresését úgy utasítottam vissza, hogy "nincs az a pénz", a harmadikat meg akként viccelődve, hogy "oké, olvastam mekkora sz*rban vagytok, adok kommunikációs tanácsot szívesen egy v*lag pénzért, elvégre ezt csináltam mindig", akkor meg kell kérdőjeleznem, hogy mit láttam ebben az emberben, amiért tegnapig a legkorrektebb szoci politikusnak tartottam".

4.) Mit tudok az Angyal ügyvédje-féle blog állításairól?

Csak pletykákat. Ezeket mindenki hallja. Az Index kérdésére válaszolva is elmondtam: újságíróként, politikai publicistaként tudunk sok mindent, amit eszünk ágában sincs leírni, mert NEM BIZONYÍTHATÓ. Ha pedig valaki leír olyasmit, ami nem állja ki a bizonyíthatóság próbáját, az nem újságíró, nem "ügyvéd", hanem egy balf*sz. Ezt gondolom az Angyal ügyvédjéről, hogy egy:

5.) Ismerem az Angyal ügyvédjét?

Nem.

6.) Fel tudok sorolni álmomból felkeltve 3-5 olyan nevet és elérhetőséget 10+ év MSZP-zés után, amelyek végén olyan személyek vannak, akik az Old Rams melletti Szinyei Merse Házban eléggé liberális bulikon vettek részt politikusokkal, és ezt nem tagadnák le egy bűnvádi eljárásban?

Igen, de nem szeretném megtenni.

7.) Drogoznak, kurváznak az MSZP-sek?

Az elitben, PÁRTOKTÓL FÜGGETLENÜL - úgy vélem - sokkal többen drogoznak és kurváznak, mint ahányról ezt gondolnánk. Lackner Csaba pártjáról beszélgetünk... Politikai nézeteinket tegyük félre egy pillanatra, és gondolkodjunk el ezen a dilemmán: mi történt a Borkai-ügyben és mi történt a Lackner-ügyben? Borkai esetében volt következmény, volt önreflexió. Lackner Csabát viszont a tűéles felvételek ellenére sem ismerte fel senki az MSZP-ben, még Gajda Péter sem... Ezek beszélnek zsarolásról és kapnak elő engem, aki tisztes polgári állásban dolgozik, aki pusztán meggyőződésből, a szabadidejében politikai hazugságokat leplez le...? Csalódtam bennük? Egyáltalán nem. Csalódtam Molnár Zsoltban? Egyértelműen igen. Őt nem így ismertem.

8.) A saját szempontjaimon túl haragszom más miatt is?

Igen! Őrsi Gergelynek tegnap "eszébe jutottam", próbált hívni Viberen, de fel sem vettem neki a telefont. Utána Viber cseten próbált hízelegni, hogy ugyan mit tudok. Ugyanazt válaszolom, amit tegnap: én is csak olvastam a blogot, de nem írtam. Nem tudok róla semmit. Amit meg tudok, az pusztán pletyka. Hülye lennék nyilvánosan kiállni, és elmondani, amit rólatok "pletykálnak", mert a Te és a a haverjaid mocskának leleplezése nekem nem fontos ennyire. Ugyanakkor van egy lány, aki mindent tud, és sosem hazudtolna meg engem, még bíróság előtt sem. Mondta, hogy máris rászálltál. Ezúton kérlek, őt hagyd békén! Ezért haragszom rátok. Ha már velem takaróztok, legalább a gyerekkori barátaimtól el a kezekkel, mert ez nem férfias, nem korrekt.

9.) Mit kérdeznék az érintettektől, akik önként jelentkeztek, ha nem lennék az ügyben mától érintett újságíró?

Jártatok valaha a Szinyei Merse házban? Ha igen, mi célból?

Első körben ennyi elég is lesz. Ha a sajtó részéről felmerül egyéb kérdés, állok rendelkezésre: nemethg.privat KUKAC gmail PONT com

Németh Gábor

újságíró és publicista

https://ng.blogstar.hu/./pages/ng/contents/blog/87203/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?